2016


Druk in de weer, met mijn kerstkaartjes, mijn atelier is eigenlijk te koud om in te werken, zoals ik al eerder aan gaf is dit jaar niet mijn beste ets jaar, betere tijden volgen..?

Deze kleine ets, heb ik in verschillende kleuren afgedrukt, zo creëer je telkens een andere sfeer.


Hopelijk maak ik, nog een paar etsen meer , wel een heel schraal eindresultaat 2016, weinig etsen en acrylwerk gemaakt. Een verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten, ik ben zeker 10 jaar ouder geworden. Echt!

Zo weer eens gewerkt, je moet nooit oude etsplaten weggooien, je kunt er altijd wel wat mee. Deze ets is een vrij experiment van ooit mijn amaryllis in een vaas, de compositie is wel geslaagd, de aquatint ook. De kleuren kunnen beter, dat wordt mijn volgende stap.

Het ontwerp, was wel goed en ik had de ets 1 x afgedrukt, maar ik was niet tevreden, de ets gaat een keertje over, nu ben ik niet helemaal ontevreden. Nog een paar puntjes wat kleur betreft.

Zo boem pats, 2016 en zomaar eens goed van start, althans dat dacht ik. Een tijd geleden kwam ik een nieuwe ets techniek tegen, niet dat deze techniek nieuw was, voor mij wel. ik heb overal gezocht waar ik dat gelezen had, nergens meer te vinden, het komt uit Parijs wat ik me nog herinner. Iets met natuur gemalen steentjes en lijm. Wat ik mij herinner werkte het niet erg precies, en daar ging ik dus de fout in. Bij mij moet alles gelijk in een keer goed lukken, dit vergt mankracht en veel geduld.

Het goede nieuws was; op de verwarmingsplaat ging het goed, het mengsel van steentjes en lijm liep niet uit op de etsplaat, de afdruk ging ook goed, de etsplaat bleef niet aan het ets papier plakken. Maar het eind resultaat vond ik heel matig, terwijl het ontwerp zo goed is.

Carborundum slijpsel met lijm, zo heet de etstechniek, en inderdaad niet echt bestuurbaar, ik ga het nog eens uitvogelen, hoe ik dat beter kan beheersen.