Het maken van een Gif geeft plezier

 

In deze tijd kan een ieder wel een verzetje gebruiken. Al eerder liet ik mijn Gif zien.

Hoe leuk is het om zelf een Gif te maken.

Benodigdheden voor een Gif zijn:

  • Papier
  • Liniaal
  • Gum
  • Potlood
  • Zwarte inkt pen [ kies zelf een pen ]
  • Verf [ neem verf waar je mee werkt, alles kan ]
  • Telefoon met camera

Laten we eenvoudig beginnen. Maak een schets van welk onderwerp je wil laten bewegen.

Voor jouw ontwerp heb je minimaal 3 velletjes papier nodig van hetzelfde formaat.

Als je  jouw ontwerp hebt getekend op het 1e velletje, teken je jouw ontwerp op het 2e velletje, alleen dan in een andere houding, het 3e velletje weer in een andere houding, zo kan je vele velletjes tekenen met verschillende houdingen, het is maar hoe je het wil laten bewegen.

Dit is het begin.

 

Het is handig om op een streep te werken of tussen 2 strepen, je trekt die met een potlood en een liniaal, je kunt als je werk klaar is, de strepen weg gummen, wel op elk velletje dezelfde afmetingen, wat de strepen betreft. Als je werk klaar is maak je er foto's van, dat alleen al is moelijker dan tekenen , voor mij dan.

In je ontwerp kun je ook de achtergrond mee laten bewegen, bv een fietser die fietst van hot naar her, dorpjes bomen enz. Laat je eigen verbeelding spreken, tekenen.

 

Als je minimaal 3 tekeningen klaar hebt, geloof me best veel werk, en je hebt er foto's van genomen, met je telefoon, dan begint de afwerking, hopelijk heb je een Android telefoon. 

Je kijkt op je telefoon naar opgeslagen foto's, rechts bovenaan vind je een knopje, daar druk je op, je kunt kiezen tussen bewerken, delen, collage maken, en Gif maken, deze laatste kies je. 

Je foto's van je ontwerp klik je aan, en zie je bewegend beeld is geboren.

Veel succes, als je er niet uitkomt hoor ik wel.

 

 

 

 

 


Het maken van een Gif is mijn eigen spinsel, daar ben ik graag mee bezig.  Etstechnieken  bedenk ik spontaan anders, zo ook het maken van ets inkt, voor elk apart nieuwe etstechniek gebruik ik mijn zelfgemaakte ets inkt, een soort Willie Wortel.

De laatste Gif gaat over een flashback, achtergrond is mijn werk, lopend door mijn herinneringen.