Op deze pagina, komen de activiteiten te staan die ik zo nu en dan beleef met mijn kunst. Van alles wat, het zal niet storm lopen.


Een nieuwe ontdekking, als je niet kunt etsen door allerlei oorzaken, ga je andere creatieve dingen bedenken, zoals gif maken. Dit mannetje was mijn eerste creatie, heel spontaan.

Projectje Motje
Projectje Motje

2017

De selfies zijn klaar.  De honden zijn er moe van, heerlijk werken in mijn atelier, wel gezellig met mijn maatjes. Trien slaapt het liefst op het geknoopte kleedje van opa. En Pawky onder mijn etspers, en ik huppel tussen alles heen en weer.

Groot werk, eindelijk de stoute schoenen aangetrokken. een plaat plexiglas wat eerst als afdekplaat voor mijn zuurbad diende, heb ik schoongemaakt, dat gaat nu mijn nieuwe experiment worden. Je kunt niet spreken over een ets, want ik gebruik geen oude etsplaten. Maar ik gebruik wel een droge naald techniek, wat bijzonder zwaar is. Eigenlijk pas ik mijn non toxic techniek toe, het steentjes syndroom, of het gaat lukken? En ik probeer een dekkende verf/inkt te maken. Veel ineen allemaal, maar te lang niks gedaan, en dan krijg je dit.


Van etser tot klusser, in mijn voorlopig verwarmd atelier boven, heb ik een presentatie balk gemaakt van bestaande rommel uit mijn atelier beneden. Een traprichel lag opgeslagen aan het plafond van mijn atelier. Ik kreeg een helder moment om die te gebruiken. Helemaal tevreden met het eind resultaat.


2016

Een jaar weer voorbij, waar blijft de tijd, het was een heftig jaar!

Nieuw atelier.

De Gordijnen hangen, het ziet er al veel beter uit, nog geen verwarming en water wat toch ook van belang is, Maar dat komt nog wel.

Mijn hemel, een nieuw begin, ik heb een afdruk gemaakt van een nieuwe ets, gemaakt in dit nieuwe atelier. Op gewoon papier 120 gr, alleen om te kijken of ik de juiste druk van mijn etspers weer heb. Niet echt mooi..... maar de pers werkt weer! Zo gelukkig

Het begin is er. De etspers ging niet door de deur, zoals ik verwacht had, hij ging mee terug. Vreselijk! ook nog eens je pers kwijt met al die verhuisdrukte. Gelukkig na wat dagen kwam hij weer thuis. Netjes in elkaar gezet door de mannen van het verhuisbedrijf Aarnoutse. Zo gelukkig was ik weer met mijn etspers.

Moederziel alleen staat mijn beeld met de rug naar mij toe, in een afschuwelijk rommelhok, gaat dit goed komen?


Verhuizen

Mijn atelier, wordt wel heel ongezellig nu, gordijnen hangen er niet meer, schilderijen, etsen zijn van de muur gehaald. Ik zal mijn hoofden missen. Ook mijn beeld is opgeknapt, door de zon lijkt het of mijn beeld een jurk aan heeft. Maar we gaan voor nieuwe uitdagingen, experimenten in mijn nieuw atelier en huis.

Mijn atelier, bijna verleden tijd.

Met het opruimen van mijn kwasten, kom ik het keramiek potje tegen, wat ik altijd gebruik voor mijn kwasten te herbergen, een herinnering aan Suzanna die het potje maakte.