Selfies


Selfies, wordt een verzameling van zelfportretten die je onbewust toch van jezelf maakt, en heus het zijn er heel wat, ijdel?


Dit zijn de zelfportretten van 2015 acrylwerk, er volgen nog anderen, verschillende technieken, meest etsen en acrylwerk. 

Het wordt geloof ik wel een rommelig geheel, het werk van 1995 tot heden, verschil van leefstijl, haardracht en noem maar op, zo nu en dan geef ik wel wat uitleg.

De eerste rij, selfies is werk vanuit Sas van Gent, waar ik een kleine 4 jaar heb gewoond, met plezier veel werk gemaakt. Allerlei baantjes aangenomen, om mijn atelier te kunnen betalen.

Het is wel grappig, hoe ik door de jaren heen verander. Onderaan de linkse bruid is alleen een gevoel, de vergeten bruid, daarnaast een valentijn etsje ook zoiets!

Weer onderaan de linkse ets, zijn mijn dochters met mij in het midden, daarnaast een schets van heel vroeger ongeveer was ik daar 18 jaar oud.

Ooit als kind, is er een foto gemaakt van mijn zus en mij in Volendamse klederdracht, ik kan die foto nergens vinden. Nu woon ik al jaren in Zeeland (een herinnering van vroeger die mij besloot om het oude vertrouwde weer te omarmen, jeugdvakanties, met de hele familie, terug naar die tijd) Misschien moeilijk te volgen ik maakte mijn jeugdfoto maar in de Zeeuwse klederdracht.

De onderste links, al is het geen gezicht van mij, maar dit spreekt meer dan boekdelen over mij dan alle selfies bij elkaar. Een ets wapen! Met daarnaast mijn selfie, als pronkstuk een halsketting met een wiel van een etspers, hoe bijzonder!

 

Volgens mij, mij zijn er nog meer selfies, wat een zoektocht zeg. Ik hou het maar even zo.