Klaar met mijn spellen maken. Het was wel wat werk.
Klaar met mijn spellen maken. Het was wel wat werk.

Nu kan ik mij weer richten op het tekenen. Eigenlijk moet ik alle exposities die ik heb genoten ook nog eens in beeld brengen, maar dat loopt niet weg.

_________________________


Mijn eerste schaduw.
Mijn eerste schaduw.

Poes Muis heeft veel verhuizingen meegemaakt, toen zij in 2012 ging hemelen, was ik best verdrietig. Na een paar maanden toen ik aan haar dacht, zag ik haar schaduw op de muur. Het is natuurlijk verbeelding, ik maakte er een foto van. Sinds die tijd ben ik erop gaan letten. In 2022 eindelijk getekend wat ik zag. 

Pontie een tegelbeestje
Pontie een tegelbeestje

Lang staren naar een onderwerp, zoals een tegel met patroon, zie je vanzelf wel iets. 

Schaduw in prullenbakdeksel.
Schaduw in prullenbakdeksel.

Ik liep in de gang en zag dit, bijzonder in 2019 een foto van gemaakt en nu 2022 pas getekend. 

Poes in kussen
Poes in kussen

Het is zo vreemd als je er oog voor krijgt zie je echt alles wat niet bestaat. Zo zag ik deze poes afdruk in mijn stoelkussentje in 2019. Ik had er een schetsje van gemaakt, te klein. Overgemaakt in 2022. 

Huizen in vloerkleed
Huizen in vloerkleed

Het is niet echt duidelijk wat ik zag, met ander licht zag ik het beter. 

Gordijnen schaduw
Gordijnen schaduw

Met de zon erop is het wel te zien, maar met grijs weer zie je het niet. 

7 schaduwen in 10 jaar, 

ik vind het wel genoeg, we gaan weer over op de realiteit. 

2