Nieuwe ets techniek

De techniek van deze etsen zijn, aquatint, vernis mou, suikertechniek en een vleugje experiment.

Mijn werk wordt beinvloed door gebeurtenissen, natuur, en mijn omgeving


2015

Kleine ets voor kerst, de kleine etsen die ik voor familie had gemaakt, kon ik nergens meer vinden. Totdat ik begin januari ging opruimen, je kent het wel, kerstspullen naar de zolder, gewoon weer een heerlijk huis wat fris ruikt. Onder de stapel kranten, kwam ik de zoekgeraakte kleine etsen tegen. 

Vandaag 18 november 2015, deze ets afgedrukt, de ets lag al klaar. Nu eindelijk de power week, om alles aan te pakken. Waanzinnig het lijkt wel of ik een wondermiddel heb gebruikt, als dat zou bestaan, nam ik dat elke dag. De ets is niet helemaal gelukt maar dat is juist de charme van de ets. De ets is een zelfportret.

Nieuwe etsen, 12-11-2015 je kunt etsen afdrukken met verschillende technieken, dezelfde ets kan een heel andere uitstraling hebben door de manier van afslaan, zoveel mogelijkheden.

De eerste ets geeft een uitstraling van een groen landschap met een bruggetje, en terwijl de andere ets meer een ijs landschap weer geeft.

Het weer is goed, stadsgezicht 15-6-2015, de etsen die klaar zijn, kunnen nu afgedrukt worden, zo blij met het mooie weer. Het stadsgezicht is een kleine ets, de foto is nu kleiner.

Stadsgezicht.
Stadsgezicht.

Trien 14-6-2015, het is klaar, eerst een acrylwerkje gemaakt, nu dan de ets van Trien, Pawky heb ik ook al verwerkt in een ets, maar ik ben daar niet echt tevreden over, dat wordt nog een keer over.

Trien begroet een paard
Trien begroet een paard

Een nieuwe ets Muis, 14-6-2015 de ets is kleiner dan mijn vorige ets over muis, wel dezelfde techniek gebruikt, het moest wel dezelfde uitstraling hebben als mijn vorige ets, zo herinner ik mijn poes Muis het liefst, 12 juni, drie jaar geleden ging ze hemelen.

Poes Muis
Poes Muis

Lente ets 31-5-2015, deze ets gemaakt in de lente, het is bijna zomer en het lijkt wel herfst, misschien daarom die kleuren? In werkelijkheid is de kleur van ets wat donkerder, 62 cm lang en ruim 40 cm breed. Hard gewerkt

Lente ets
Lente ets

Poes 21-7-2014, soms word je beperkt, in materialen, het raakt op. Zo lijkt deze poes van een andere planeet, ook een leuk gegeven.

Poes, van een andere planeet
Poes, van een andere planeet

mijn nieuwe ets, shocking blue gezellig 15-9-2014 is een ets met een gevoel wat je niet zomaar kunt uitleggen, maar ik ben best tevree

shocking blue gezellig
shocking blue gezellig

Deze ets, door een verkeerde drukstand van de etspers, is deze ets in mijn ogen mislukt.

Ik werd kwaad, veel werk eraan gehad, stampte van boosheid op de ets, de achtergrond is nu van mijn schoenprofiel, wonder boven wonder dat de ets niet stuk ging, hij was nog nat.

Maar toen bedacht ik dat dit ook een boosheid is tegen mensen die andere mensen opzettelijk kwaad doen, oorlog.

Zo ontstond mijn vredes soldaten, hoe mooi zou dat zijn, vrede.

Ets 2014, Vredes soldaten
Ets 2014, Vredes soldaten

Eindresultaat, het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar eindelijk tevreden.

Ets 2014, Het boerenleven
Ets 2014, Het boerenleven

Deze ets is echt groot, vandaag uitprobeer dag, ik ga toch voor de midden maat, beter te overzien.

Ets 2014,Bloemenzee
Ets 2014,Bloemenzee

Veel te vroeg overleed een vriend, 20 jaar geleden, zijn kunst was helder, zo jammer dat je niet meer kan praten over kunst, en over de gewone dingen van het leven, maar als je kunst maakt of hebt gemaakt, blijf je altijd doorleven, zo goed.

Ets 2014, Een herinnering
Ets 2014, Een herinnering

Ets 2014, veel te vroeg, Deze ets is een herinnering, gebaseerd op zijn werk.

De tijd gaat zo snel, een jaar is niks. Dit schrijf ik er nu bij een jaar verder 16-6-2015. Zo goed om herinneringen te hebben. 

Ets 2014, Veel te vroeg
Ets 2014, Veel te vroeg

Kleuretsen, 2013/2014.

Techniek; aquatint, suikertechniek, vleugje nieuw experiment.