Vets en Harn op reis


Harn en Vets, zijn twee ratjes die op reis willen gaan, dezelfde formule als bij Poede en Moede, die ook op reis gingen, een maand bij iemand logeren en dan weer verder naar een nieuw adresje, en zo af en toe wat van zich laten horen waar iedereen is gebleven, prettig om te weten..

De schetsjes en etsjes vormen langzamerhand het verhaal van Harn en Vets

De voorbereidingen zijn zo leuk
De voorbereidingen zijn zo leuk

De eerste etsen zijn afgedrukt, vandaag hard gewerkt, Vets en Harn op de fiets, is een redelijk grote ets, dat ging goed, maar waar ze ieder apart op staan zijn kleine etsjes, en dat gaat gewoon niet lukken. Lastige handen! Nu nog even alles afmaken voor ze op reis kunnen, koffers voor ze inpakken (grapje) Maar wel een handleiding, hoe en waar ze gaan logeren, het zijn natuurlijk verwende gasten.

De reis begint, voor Harn en vets, Harn gaat als eerste, nog even een afscheidsavondje, en een traantje weg pingelen. Vets is wel een beetje jaloers, wie weet komen ze elkaar nog eens tegen.

Het vertrek
Het vertrek


Wat gaat de tijd  snel voorbij, Harn en Vets zijn al een hele tijd aan het reizen, ieder zijn weg, geen moment hebben ze zich verveeld, soms missen ze elkaar wel, daarom hebben ze een plan bedacht om elkaar weer eens te zien.

Als iedereen slaapt, gaan Harn en Vets op pad, hun eerste reis is Breskens.

Vets heeft veel herinneringen in de omgeving van Breskens, al geniet Vets van het reizen, heel soms.. nu wacht hij op Harn.

Vets wacht op Harn, zou hij de boot halen?
Vets wacht op Harn, zou hij de boot halen?

Vets en Harn, zijn alle twee niks veranderd, alleen wat dikker geworden van het goede leven. Wat heerlijk om elkaar weer te ontmoeten, de spannende verhalen wat ze hadden meegemaakt kwamen allemaal aan bod,  het was een kort weerzien, maar toch, wat hadden ze een pret, ze spraken af dat ze elkaar gauw zouden ontmoeten.

Eindelijk zien ze elkaar weer.
Eindelijk zien ze elkaar weer.

Na het weerzien van Harn, is Vets alleen terug gegaan, het was moeilijk voor Harn om al zo vlug weer af te spreken, maar Vets had heimwee, even de frisse lucht opsnuiven, heerlijk. Zijn ouders hadden een bijenfarm hier in de buurt, het was vroeger hard werken.

Vets is alleen op pad gegaan..
Vets is alleen op pad gegaan..